« GOED EROICA-NIEUWS»

Gepubliceerd op 18-07-2020

GOED EROICA-NIEUWS
 
Vers van de pers: de Eroica-fietstochten 2020 in Italië gaan door!
Deo volente!

Gisteren ontvingen wij die buona notizia!

Inmiddels kent de originele Eroica diverse ‘versies’, over de wereld verspreid, maar er is natuurlijk maar één echte (😉) en wel die van Gaiole in Chianti, daar waar het allemaal begonnen is!

Om in deze Coronatijd toch aan alle voorwaarden te voldoen heeft men besloten dat daar de tocht dit jaar over twee dagen verspreid gereden gaat worden en wel op 3 en 4 oktober aanstaande. Op deze manier kan, bij vertrek, zo wordt geredeneerd, de ‘social distancing’ beter in acht genomen worden.

Laten we hopen dat een mogelijke heftige opleving van het coronavirus geen roet in het eten gaat gooien… Het zal hoe dan ook een heroïsche onderneming worden…

Een minder goed bericht onzerzijds is dat wij helaas ook de Couperusreis van september hebben moeten afgelasten! We hebben na ampele overwegingen met vele betrokkenen zowel in Nederland als in la Bella dit besluit met pijn in ons hart genomen…

We hebben echter wel naar iedereen de wens uitgesproken dat wij volgend jaar, uiteraard indien mogelijk, een nieuwe poging gaan ondernemen om de reis alsnog te maken en hopelijk dan in ‘normale’ omstandigheden! In ons geval betekent dat weer ‘gewoon’ je verplaatsen in een comfortabele middelgrote bus, aanschuiven aan lange tafels en in musea niet gehinderd worden door beperking van groepsgrootte en...vooral geen mondkapjes! Ongelooflijk hoe ‘het nieuwe normaal’ al heeft post gevat!

Degenen die zich hadden ingeschreven voor de reis in september hebben bijna allemaal aangegeven volgend jaar graag van de partij te willen zijn. Dat doet ons deugd en geeft vertrouwen.

Het moge echter duidelijk zijn dat we op dit moment nog geen enkel zicht hebben op nieuwe data. Het streven is echter om er weer een voorjaarseditie van te maken…

Zodra wij meer zicht krijgen op de situatie zullen wij zo spoedig mogelijk met een datum komen.

De komende maanden zullen we (hopelijk) weer wat vaker in Italië vertoeven en ter plekke gaan ervaren hoe prettig we ons weer kunnen gaan voelen.

Non vediamo l’ora, we staan te popelen om te vertrekken, we kunnen niet wachten!

We wensen iedereen in ieder geval nu al nog een mooie gezonde zomer toe, waar dan ook!

b99c4495-7587-491c-8711-5e4569175bd6-1720532890.jpg