Sapore di pesto...

La ricetta segreta di Gino Paoli...

 

                               

2 of 3 bosjes basilicum

knoflookteentje

handvol pijnboompitten

een paar gepelde walnoten

parmezaanse kaas 2/3

pecorino (niet jong) 1/3

olijfolie

trenette (korte, gedraaide (verse) pasta

 

De vijzel inwrijven met het teentje knoflook, vervolgens vullen met de basilicum en met de houten stamper fijnwrijven. Dit is het meeste werk, maar door het 'stampen' komen alle essentiele olieen vrij van de basilicum! Dan walnoten en pijnboompitten fijnstampen, waarna de kazen worden toegevoegd onder langzaam toevoegen van olijfolie, waardoor er een mooie emulsie ontstaat. Gebruik een lepel om de emulsie af en toe om te roeren. De trenette worden met aardappels en groene boontjes geserveerd. In het water waarin de trenette worden gekookt eerst de aardappels koken en later de boontjes meekoken. De trenette worden in dat kookwater 'poreus' en zullen de pesto beter absorberen.

Origineel weergeven