NATALE SOBRIO (II)...
Natale sobrio (II)…
Het lag niet in mijn bedoeling om deze titel nog een keer te herhalen, edoch, inmiddels is duidelijk geworden dat noch in la Bella noch in Nederland de restaurants tijdens de feestdagen open mogen zijn en ook aan de dis thuis zullen minder mensen welkom geheten mogen worden! Peccato, jammer, heel jammer zelf!
Wij zijn uit Toscana, zona rossa, in Nederland in quarantaine gegaan en vervolgens in lockdown, che gioia!
Het is natuurlijk maar een relatieve sobrietà…
Restaurants bieden mooie afhaalmenu’s aan en de aanvoer van de lekkerste spullen voor een rijke kerstdis stokt nog niet.
Dit maakt dat we, geïnspireerd door onze ontmoetingen met Artusi-nazaten in Italië èn de voorbereidingen voor een bijeenkomst ergens het komende jaar hier in Nederland, besloten hebben een kerstmaaltijd te bereiden uit “de menu’s voor gast-en feestmalen” uit Pellegrino Artusi’s La scienza in cucina e l’arte di mangiar bene.
Hierbij het volledige menu :
Cappelletti all’uso di Romagna
Crostini di fegatini di pollo
Cappone con riso per contorno
Pasticcio di lepre
Gallina di faraone
Panforte di Siena, certosino ( panspeziale) di Bologna, gelato di mandorle
De waarheid gebiedt ons dat we, komende uit Siena, natuurlijk de panforte al bij ons hadden, evenals de onvolprezen ricciarelli e cavallucci. We sponsorden bovendien L’Osteria Le Logge uit Siena door hun verrukkelijke panettoni te kopen.
Daarnaast verdelen we het menu over een aantal dagen.
Hoe sober kan de kerst zijn…
Hopelijk willen jullie met ons uitkijken naar het nieuwe jaar met weer mooie reizen en verrukkelijke maaltijden…
Buone Feste e un 2021 radioso!
Un sorriso…
Liliane